lørdag 27. oktober 2012

Champagne


Dagene går i ett, så husker ikke helt rekkefølgen på den siste tidens hendelser. Men en ting er helt sikkert, og det er at vi har vært i Champagne (er nok en av grunnen til at alt går litt i surr)! Etter en flott dager på Cuisiner, satte vi oss i bilen i halv sekstiden, lett pakket for det vi trodde skulle være en omvisningstur i Champagne. Etter at bilølen var drukket opp, ble Champagnen sprettet, og resten av turee til Epernay gikk unna i et sprudlende tempo. Vel fremme sjekket vi inn på et lite og trivelig hotell, fikk på oss det peneste vi hadde av klær og var ute av døra igjen, på jakt etter restaurant, før klokken var ni!
Mange store flasker i vinduene i Epernay
Jeg tok ansvar for kartlesingen og ”guidet” oss gjennom sentrum. Endte tilslutt opp i en stor rundkjøring med flere spisesteder, der den gamle banken så ut som det beste alternativet. Det viste seg å være et godt valg. Ettersom vi var i Champagne var det klart at vi bare skulle drikke denne lokale leskedrikken. Så vi lot derfor vår franske (og engelsktalende!) kelner server oss sine anbefalinger til alt fra carpaccio og chèvresalat, til foie gras og fasan. Til hovedretten krevde Vinkelnern Vik litt rødvin, men til desserten var vi tilbake på sprudlevann.
Måtte ha hjelp til kartlesingen
I gang!
Forrett
Vinkelnern måtte ha litt rødvin, selv i Champagne
Desserttid
Fine i formen, men ikke helt mette på drikke, ruslet vi ved midnatt ut av restauranten, på jakt etter en bar. Etter å ha forhørt oss med tre lokale karer, viste det seg at alt var stengt siden det var hverdag, og vi var i ferd med å gi opp. Men så viste det seg at en bar rett ved siden av var åpen allikevel og ikke lenge etter at vi hadde slått oss ned på et bord, kom de samme tre guttene ruslende inn for litt kveldsmat. Kanskje de ikke var så keene på drita nordmenn på den lokale puben?

Uansett, vi fikk bestilt en flaske magnum, funnet frem en kortstokk og med ett var stemningen upåklagelig. Hva som videre skjedde den kvelden fortoner seg noe grøtete, men den trivelige og litt tykkfalne gamle damen som jobbet i baren, slo seg etterhvert ned på nabobordet med de gjenværende lokale gjestene og tok del i festen. På ett tidspunkt (og det var ikke vi som begynte!) var alle mannfolka i lokalet i baris (og noen også i nettoen) og det føltes mest av alt ut som en ekte TG fest! Det ble sunget, brutt håndbak og dratt fingerkrok til musklene verket og et tosifret antall flakser med edle dråper var konsumert. I firetiden snublet vi ut av baren og ut på nye eventyr, som vi får fortelle om en anne gang 

Neste morgning følte det plutselig helt uaktuelt å skulle dra på omvisning i noe som hadde noe som helst med alkohol å gjøre. Så etter å ha saumfart byen etter et sted for å få i oss en Coca og ta ut penger til hotellet, kom vi oss i bilen og satte nesen mot rolige og trygge omgivelser i Perthes. Den kvelden ble det Macern for alle penga og et par Voltiser ekstra. Blir lenge til neste gang noen av oss skal drikke Champagne igjen…
Stille før stormen
Andre runde, fortsatt rolig
Ikke rolig lenger...
TG-fest i Champagne!