tirsdag 15. november 2011

Back to reality

Forrige mandag var det avreisedag og jeg måtte forlate ho Helene og vakre Volda etter en flott langhelg. Via propellfly og fly med internett (verden går farlig fort fremover) kom jeg hjem til stummende mørke og regn. Værmeldingen så heldigvis bedre ut og ga håp om klatring neste dag. Tirsdagen startet riktignok ikke uten regn, så jeg bestemte meg for å ta på løpedressen og stikke ut for å lete etter tørr stein. Vi hadde nå flyttet (for siste gang på denne turen) til Larchant, der flere felt ligger et kast verdig den øvre palestinske steinkastligaen unna. Etter litt bushing og roting med stiene kom jeg meg til Dame Jouanne og der var planen å finne Le Plafond. Hadde hørt at denne skulle være temmelig regnsikker (er et lite gevlingtak), men hadde tydeligvis ikke sjekka kartet i føreren godt nok (ikke første gang på denne turen), for fant bare alt mulig annet. Det positive var at en del ting var tørt, så turen var ikke helt bortkastet.
Ny løpedress fra Decathlon
Vel hjemme ble det lønsj og chilling, før vi padda opp og kom oss i bilen (for selv om det er kort til feltet er det bedre å kjøre enn å gåJ). Med fører brukte vi ikke veldig lang tid før Plafond ble lokalisert og selv om uttoppingen var våt, var taket tørt nok til å testes. Førsteflyttet bød på motstand (vi var litt usikre på hvor man skulle starte), men selve taket gikk greit. Alt i alt en helt grei bulder som hadde vært veldig kul hvis den bare ikke hadde vært så lav. Uansett har vi nå et regnsikkert grevlingprosjekt hvis vi skulle være så uheldige å trenge det! Og så ble vi varme. Dermed ble kursen satt mot Hibernatus, en bulder jeg har vært forbi flere ganger, men aldri klatret på. Den var omtrent like tørr som taket, men med litt prepping av uttoppingen, ble den bra.
Tørr stein på Dame Jouanne og Hibernatus
Vi skulle prøve den enkleste varianten som starter stående på sidetak med venstre og pocket til høyre. Føltes tungt å etablere i veggen, men gav et skikkelig forsøk og jammen kom jeg ikke til ”bøtta” i første. Men for min del ble det bånn i bøtta (hoho) og jeg kom meg aldri til den ordentlige bøtta. Etter litt for mange but, but, but no bøtt, landa jeg omsider kjempebøtta og buldern ble besteget. Avslutta økta med det vi trodde var Usbek, men som viste seg å være reneste Sjømanskolebuldern. Vi gikk enkleste vei og sa oss fornøyd med det, selv om vi ikke fikk kryss i boka.
Onsdag våknet vi til strålende klart høstvær og etter en rask frokost, satte vi kursen mot Apremont. Starta med L'Arête du Boucher og med internettjustert beta gikk den på et par forøk. Tryna imidlertid langt inne i ståstarten fra sitten etterpå, så helt ferdig med buldern ble jeg ikke. Så gikk vi ned til dagens mål, Onde de Choc. Sola hadde allerede begynt å varme godt, så vi kasta oss på. Kom ganske langt, men sloperne var blitt for varme, så måtte ta til fornuften og gi oss. Men fin linje som vi skal tilbake på! Etterpå testa vi ut resten av bulderne på plassen og det gikk som det vanligvis går - færre bestigninger enn nye prosjekter.
Gulling på høyt nivå på Fleurs de Rhum 
La Fosse
Tailler en Pièce
Tungt å komme av bakken på Tango Triste assis, så la meg like så godt litt nedpå
Hans er sterk i bissa og dro lett av bakken 
Onde de Choc
Etter lunsj i sola og fortsatt flere timer igjen med dagslys, tok vi turen til Georges aux Chats.
Hans på skikkelig svømmetopp på Plats de Saison
Kul ss til en blå bulder -  Lait Caillé
Pumpa
 Så ble det hviledag på torsdag, med de sedvanlige aktivitene (salig blanding av Gossip, The Wire og jogging), men også skole og mek 2! Mye har gått i glemmeboken, men klarte neste hele øving 1. På fredag dro vi til Cuvier og der kom jeg nærmere enn noen gang på Aérodynamiten, men den er i skrivende stund fortsatt et prosjekt. 
Klasseoppvarming
Stjernebuldern Langouste Royale 


 Nok en stjernebulder, La Gaule debout


Hans sender endelig sitt langtidsprosjekt Holey Moley! 


Legg merke til håndkle under L'Aérodynamite, alle padhoppere:)
På lørdag dro vi til Buthiers, bare for å finne flesteparten av bulderne dekket med et tynt lag kondens. Måtte selfølgelig prøve på Attention Chef d'Æuvre og kom lengere enn noen gang, men vått er vått og prosjekt er fortsatt prosjekt. Dro tilsutt til Éléphant for å finne tørr stein og der fikk vi sløst bort både hud og krefter, uten veldig gode resultater.
Ny taktikk: dobler for toppen
Le Lépreux direct 
Le Cæur
 Så nok en hviledag, før vi i går hadde en kanondag rundt omkring i Trois Pignons. Rundet av en perfekt dag med min nye livrett, Andeconfit.
Flott oppvarming rett bortenfor Arabesque
L'Autre Toit på Cul de Chien
Arabesque
"Fy faen! Ikke noe kalk igjen! Helvetes møkkatopp!" 
BART 
Gjettekonkurranse: Hvilke fire 7B'er og tre 7B+'er er det insektet snuser på? Ta høyde for  litt skrivefeil.
HØST


Flott oppvarmingsbulder på Rocher aux Oiseaux, Morphine sans convention
Fortsatt på Oiseaux, denne gangen Brazil 
Hans curler hardt på Alea Jacta Est


Le Mandarin sans convention

Søtpotetmos alla Rod
Confit de Canard er blitt en sikker vinner