torsdag 6. oktober 2011

Rum pa pa pum

Rum pa pa pum, rum pa pa pum, rum pa pa pum, Man down, rum pa pa pum, rum pa pa pum, rum pa pa pum! Rihanna har blitt en slager og i dag ble Man down spilt og sunget både på vei til, under og hjem fra buldring. Selv Lillemor gikk rundt å sang i skogen. Konge!

Men tilbake til forrige blogpost – viktig å holde den velkjente tunga rett i munnen – og mandag. Etter en tidlig økt dro jeg og Hans hjem for å sole oss, men denne dagen var det faktisk for varmt, selv for oss hardhauser (eller pusekatter, spørs litt hvordan man ser på det). Så måtte kjøre klassisk 4x4 intervaller på solingen for å unngå totalt heteslag. I firetida bega vi oss likevel ut igjen og på vei til Cuisinère ble ny varmerekord på Californiaens termometer registrert: 28,5 grader! Til min store overraskelse har det skjedd forandringer siden siste jeg var her (to og et halvt år siden) og nå måtte vi gå helt fra Isatisparkeringen for å komme til Cuisinère!

Vel fremme på Cuisinère ble vi litt rådville, for det meste lå fortsatt i sola. Men etter å ha truffet på Nalle (tredje stjerna vi har truffet på turen etter Woods og Ondra - stoka) fant vi skygge i korridoren med  L’Impasse du Hassard. Her kom vi ganske nærme, men en god, men tynn venstrekrimp satte en stopper for flere forsøk. Vi kasta likegodt paddene rundt hjørnet og hev oss på Entorse. Her la vi igjen hud for omtrent 1000 kroner på toppen før vi bestemte oss for å la steinen kjøle seg ned til en annen dag. Endte tilslutt opp på Pattesteinen og etter litt jokking kom vi oss begge opp Le Mouton à 5 Pattes.

På tirsdag hadde vi hviledag og liten joggetur/grevlingtur (snøfte rundt på jakt etter buldre) i området rundt Dam Jouanne og Maunoury, med påfølgende middag på en overraskende bra sushirestaurant rett nord for storCarrefouren. Spis så mye du kan for 17,80 euro var konseptet (tok litt tid for vi skjønte det) og jeg skal love deg vi ble mette!

Onsdag måtte vi opp litt for tidlig for vår (gamle) smak, siden Maria hadde en spottedate med Furu på Gorges du Houx. Ble litt bedre siden hun nå har skjønt at hun må vekke oss med kaffe på senga (bra koneemne Martin!), men for tidlig var det uansett. Blir litt langtekkelig å greie ut om alle bulderne vi prøvde, men ikke gikk, men fikk i hvert fall testa flyttene på sitten til Gargantoit og neste økt står den for fall! Etter å ha sendt Maria og Jørgen videre tok jeg og Hans oss en velfortjent, og svært etterlengte, kaffepause ved bilen. Etter en runde med Bialettien føltes alt med en gang mye bedre og vi dro til Isatis, sterke i troen. Men denne dagen var vist ikke sort gull godt nok og jeg innså raskt at det var på tide å pakke ned klatreskoene. Hans rakk likevel å hoppe på Cannonball til fingra var røde, før også han innså at nok var nok. Jeg tok en spansk en og med løpefart ble overnevnte bulder med ett ganske lett J

Etterpå rota vi oss bort på vei til middag hos Jørgen, Torstein og Therese (finnes minst tre Rue de Republique, i hvert fall som vi nå vet om, rundt Font), men fikk heldigvis igjen for all feilkjøringen da det ble servert kake med is til dessert!

I dag ble Lillemor som vanlig sendt ut med Furu lenge før vi engang vurderte å dra ut (det regnet på dette tidspunktet) og jeg rakk å se ferdig sesong 1 med Solsidan (Fredde – for en mann! ) før det var på tide å aktiviseres. I dag stod faktisk viktige ting på programmet. Bilen har de siste dagen skreket høyt, etter det vi etter litt om og men skjønte var liquide des freins (bremsevæske), og vi måtte derfor avgårde til Carrefouren. Her hadde de seff egen bilbutikk og problemet var løst. Endte som vanlig opp inne på selve Carrefouren og satan så mange nordmenn (spesielt folk med barnevogn) som er i byen! Som Hans så godt sa: ”Her skal i hvert fall ikke jeg ha pappaperm!”. Kaffen var riktignok god, selv om den ble servert av en mannlig barista og ikke den, til Frankrike å være, søte dama som pleier å jobbe der. Med andre ord, både opp og nedtur før lønsj.

Etter lønsj ble det faktisk buldring og det startet fantastisk bra. Etter et par pull-ups på starttaka til Belle Gueule føyk Hanzo opp samme bulder og omtrent før han var kommet ned igjen gikk han jammen meg sitten også! Mannen mangler en finger, men gi ham en enfinger og han er uslåelig. Jeg tryna på toppen ørten ganger…og gjorde det samme på Pancras, så kan ikke si meg like fornøyd. Men laget er tross alt viktigst og med Maria sine bestigninger av begge sitstartene på samme stein ble det en flott dag! Au revoir

Midtre assis på Gargantoit
Høyre assis på Gagantoit
Cannonball på  Isatis





SøteHans






Hans på Double Détente

Pancras - bukspyttkjertlene

Belle Gueule - pent ansikt